Event: Lezing over Ayurveda

Live the Ayurvedic Lifestyle

In 2009 werd ik voor het eerst ingewijd in de Ayurvedische levensstijl. Ik was gefascineerd geraakt door de boeken van Dr. Deepak Chopra en toen ik zag dat hij samen met neuroloog Dr. David Simon een seminarie in Oxford organiseerde, schreef ik me meteen in.

Mensen van over de hele wereld waren er aanwezig. Gedurende een week werden we ondergedompeld in de leer van Ayurveda, yoga en meditatie. Het was een ware revelatie! Er gebeurde iets met me dat ik nooit eerder op die manier had ervaren. Ik kwam er tot inzichten die meteen impact hadden op mijn manier van leven, denken en voelen.

Ayurveda is een eeuwenoude gezondheidsleer uit India. Ayurveda betekent letterlijk ‘wetenschap van het leven’. Het is in eerste instantie een preventieve gezondheidsleer die de nadruk legt op het steeds weer vinden van balans in elk aspect van ons leven: fysiek, psychologisch, emotioneel en spiritueel.

Gezondheid is veel meer dan de afwezigheid van ziekte! Deze uitdrukking is wel even iets om bij stil te staan. Ik had tot dan toe nog nooit beseft dat er een verschil is tussen gezond zijn en GEZOND zijn!

Door het besef dat ik een persoonlijke mind-body constitutie of dosha had, begon ik de manier waarop ik in het leven stond en de manier waarop mijn lichaam en geest functioneerden, veel beter te begrijpen. Nu herkende ik meteen de signalen die aangaven wanneer ik uit balans was en wist ik hoe ik die balans weer kon herstellen om ziekte te voorkomen.

De tools, technieken en de vele inzichten die ik er ontving waren ook een bron van rijkdom voor psychologen, dokters en mensen uit de zorgsector die daar ook aanwezig waren en die kozen voor een integratieve aanpak.

Na deze bijzondere ervaring in Oxford begon ik druppelsgewijs de technieken in mijn leven toe te passen. Daarna reisde ik regelmatig naar The Chopra Center in Carlsbad, California om me nog meer te verdiepen in deze wijsheidsleer. Uiteindelijk besloot ik om dit niet langer voor mezelf te houden. In 2014 behaalde ik de Chopra Certification voor Perfect Health, een programma waarin Ayurveda, yoga, meditatie en moderne wetenschap hand in hand gaan.

Ik nodig jullie graag uit om op 23/10 om 20.00 u. een bezoekje te brengen aan The Banyan Tree waar ik jullie meer informatie over ayurveda zal verschaffen in de hoop jullie ook te inspireren om niet alleen gezonder in het leven te staan maar GEZONDER! Christine Lenaerts en ikzelf, Christine Pepels, kijken er naar uit om jullie te ontmoeten!

HOEWEL HET GRATIS IS, TOCH GRAAG EVEN INSCHRIJVEN AUB! 🙂

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close